Furiin kuskus

15. 04. 2010 | † 08. 01. 2014 | kód autora: n3w

Tak na této improvizaci jsem si před chvilkou pochutnala. Asi to není úplně správný způsob přípravy, ale mně to chutnalo a to je hlavní 

Potřebujete na jedu porci:

70 g kuskusu

vodu nebo vývar (cca 70 ml)

kuřecí řízek (cca 100g, kdo je masožravec, může si vzít i větší flákotu)

kousek pórku (zase podle chuti)

víno (na podlití masa)

sůl, pepř, olej

Postup:

Odvažte si kuskus, nachystejte do misky nebo hlubokého talíře, lehce posolte a dejte vařit vodu (pokud budete používat vývar, nesolte!), kterou pak kuskus zalijete. Méně znamená více, proto vodou raději šetřete, přidat můžete i později. Kuskus by vám neměl plavat a po cca 8 minutách by měl být sypký.

Kuře nakrájejte podle nálady na kostičky nebo nudličky, a opečte. Poté osolte, opepřete, přidejte na kolečka nakrájený pórek a zalijte troškou vína. Nechte dusit.

Mezitím kuskus pravděpodobně dospěl do stádia poživatelnosti. Vemte teflonku, zahřejte ji a nasypte na ni kuskus a opražte ho (zezlátne a začne trošku chroupat, ale není to hned, pár minut to trvá). Nedostavujte z plamene, přidejte kuřecí směs, v případně dojmu suchosti přilejte ještě trošku vína.

Nakonec naservírujte do korýtka.


Zobrazit další články tohoto autora

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.

Warning: include(reklama_roh.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/web2/nepise.cz/nepise.cz/blog/page-bottom.php on line 38

Warning: include(): Failed opening 'reklama_roh.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/web2/nepise.cz/nepise.cz/blog/page-bottom.php on line 38